HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 


İsrail zulmüne de hayır26

İsrail yıllardan beri, uluslararası meşruiyet şartı aramadan, hak, hukuk, ahlak, insaf gibi kuralları ve ilkeleri çiğneyerek Filistinliler'e zulmediyor; topraklarını zorla ellerinden alıyor, kendilerine bıraktığı toprakları ve bu topraklarda bulunan suları kullanmalarını engelliyor, nereden baksanız devlet terörü olan "operasyon"larla masum insanların evlerini yıkıyor, çoluk, çocuk, yaşlı, hasta, sakat, kadın demeden insanları öldürüyor. Bütün bunları yaparken kendisini koruduğunu ve meşru savunma hakkını kullandığını ileri sürüyor; Amerika Başkan'ı da bunu tekrarlıyor ve destekliyor.
Eğer bir fert veya topluluk kendi menfaatlerini korumak için suçlu olup olmadıklarına bakmaksızın ve gerekli mercilerden hüküm, meşruiet kararı almaksızın insanlara zarar verme hakkına sahip olsaydı ve bunun adına da "meşru savunma" denseydi dünyada terör diye bir suç olmazdı. Çünkü bütün teröristlerin buna benzer gerekçeleri vardır.
Eğer birileri canlı bomba oldu ve masum insanları öldürdü, yaraladı diye zarar gören taraf da karşı tarafın masum, suça iştirak etmemiş veya edip etmediği belli olmayan insanlarına "öldürme, yaralama, evini yıkma" şekillerinde zarar verme hakkına sahip olsaydı, bir devletten veya topluluktan zarar gördükleri için onlara, adına terör denilen usule başvurarak zarar verenlerin eylemlerine de "meşru savunma" denirdi, denmeliydi. Filistinli yaparsa terör, İsrailli yaparsa meşru savunma öyle mi? Hadi canım sen de!
Bizim medya Filistin haberlerini, nasıl da soğukkanlı ve aldırmaz bir tavır içinde veriyor: "İsrail bugün de operasyonlarına devam etti, Cenin... kentine tanklar ve zırhlı araçlarla girdi, aşırı dincilerin evlerini yıktı ve 5 kişiyi öldürdü..." Evet, bizim medya haberi böyle veriyor, ülkede ve dünyada da çıt çıkmıyor. Muhtemel Irak operasyonu yüzünden sokakları dolduranlar, söylenmedik laf bırakmayanlar, yıllardan beri sürüp gelen İsrail zulmü karşısında suskunlar.
İnsanın canını korumayı her şeyden üstün görenler, "tek başına Türk askerinin, uluslararası meşruiyet de aramadan Irak'a girmesine de itiraz etmelidirler; halbuki mesela CHP buna itiraz etmiyor, hatta teşvik ediyor. İnsanların hayat haklarına saygısı olanlar İsrail zulmüne de karşı çıkmalı ve bu zulüm sona erinceye kadar, çeşitlendirerek eylemlerine devam etmelidirler.
BM, İsrail'i kınayan, işgal ettiği topraklardan çekilmesini isteyen kararlar almıştır; ama geçenlerde bir yerlerde okuduğuma göre bu kararlar-başkalarının aksine- müeyyidesiz kararlarmış, bu yüzden İsrail bunlara uymadığında bir baskı görmüyor.
Amerika Irak'ı vurma kararını açıklamadan yıllar öncesinden bu güne kadar İsrail'de zulüm devam ediyor ve Amerika da bunu destekliyor. Hatta Irak harekâtının sebeplerinin başında da İsrail'in güvenliğinin geldiği söyleniyor. Peki yıllardan beri dünya buna niçin tepki vermiyor? Rusya, Çin, Fransa, Almanya... buna karşı çıkmıyor, etkili muhalefet sergilemiyor. Ayrıca Rusya Çeçenler'e, Çin yirmi milyon Müslüman Türk'e zulmediyor...
Bütün bunları düşündüğümde, samimi çıkışlar müstesna, özellikle Fransa, Rusya gibi devletlerin ve bazı solcuların savaş karşıtı eylemlerini, çifte standartlı ve başka amaçlara yönelik olarak değerlendiriyorum. Nasıl ve niçin olursa olsun meşru olmayan bir savaşa karşı çıkmayı, savaşı engelleyecek her tedbiri almayı destekliyorum, ancak bu çifte standardı, istismarı ve Müslüman Filistinliler'e ve diğerlerine reva görülen zulüm karşısındaki duyarsızlığı kınıyorum.



26 Yeni Şafak, 16.03.2003



Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Bu Kitapta:
Önceki Başlık
Sonraki Başlık
İçindekiler
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:



Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Bu Kitapta: Önceki Başlık Sonraki Başlık İçindekiler