HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 


Demo-totaliter siyasiler

Bir terim de ben uydurdum: "Demo-totaliter". Bundan maksadım, demokrat geçinen, daha doğrusu bu çağda başkası elverişili olmadığı için demokrasiyi kullanan, iktidarı bu yoldan elde edip bir başka dünya görüşü, düşünce veya menfaat gurubuna kaptırmamak için -kitabına uygun hale getirerek- her yolu mübah sayan, seçilmiş veya kendini seçmiş(!) siyasilerdir.

Bu günlerde işi kitabına uydurmak için kullanılan kavramlar "AB, şeriat tehlikesi, askeri darbe tehdidi, hatta kanunu hukuk yerine koyarak hukuk devleti ilkesidir.

Yıllarca Amerika'da kalmış, sosyal demokrat olduğunu iddia eden birisi çıkıyor, "filan parti seçimi kazanırsa şeriat gelebilir, bu tehlikeyi önlemek için ordu harekete geçer ve bu da onların vazifesidir" diyebiliyor.

Anayasada yapılan değişiklik sebebiyle buna aykırı düştüğü için iptal edilmesi gereken ve bu yüzden de uygulamada "yok hükmünde olan" siyasi partiler kanunu'nun 104. maddesine dayanarak bir savcı, seçimlerin galibi olacağına kesin gözüyle bakılan bir partinin kapatılması için dava açabiliyor; hem de bunu seçimlere 10 gün kala yapıyor.

Kendisinden 4. kuvvet olarak söz edilen medya -eğer böyle ise- hiçbir partiye angaje olmaması gerekirken, ülkenin ve halkın yararını önde tutması icap ederken parçalanıyor, bir kesimi, diğer kesiminin tuttuğu partiye veryansın ediyor, karşı olduğu siyasilere iftira ediyor, sabit olanı abartıyor, sabit olmayanı uyduruyor, iddiaları gerçekmiş gibi takdim ediyor, açılan davaları hükme bağlanmış gibi veriyor, alay ediyor, küçümsüyor...

Zaman zaman yargı siyasete alet olyor; halkın iradesini temsil hakkını seçim meydanında alamayanlar, bu iradenin karşısına yargıyı koymaya çalışıyor ve ne yazık ki buna da bazan muvaffak oluyorlar.

Amerika nasıl kendi çıkarlarını koruyabilmek için terörü bahane ediyor, kendisinin ve desteklediği İsrail'in uyguladığı terörü görmezden gelerek olmayanı var gösteriyor, ihtimali gerçek gibi değerlendiriyor ve bütün hukuk kurallarını çiğneyerek ülkelerin iç işlerine karışıyor, hatta silahlı saldırıda bulunuyorsa, bizim demo-totaliter siyasilerimiz de mesela "abartılar hariç sabit verilere göre mevcut şartlarda ihtimal dışı bulunan şeriat tehlikesi"ni ileri sürerek demokarsiyi askıya alabiliyor, insan hak ve özgürlüklerini çiğineyebiliyorlar.

Bu daha ne kadar böyle devam edebilir?

Bence devam edemez. Amerika "tehlikenin gerçekleşmesini bekleme, ihtimali kendin belirle ve yok et" siyasetine dayanarak kendi çıkarı için geride kalan dünyaya zarar vermeye devam edemeyecek, devam ettiği sürece korktuğu terör büyüyerek onu boğacaktır.

Bizim demo-totaliter rejim taraftarlarımız da bu tutumlarını uzun zaman sürdüremeyeceklerdir; çünkü tavşan gözünü açmaktadır, halk şuurlanmaktadır, olup bitenler konusundaki gerçek bilgiler köy kahvelerine kadar yayılmaktadır, engelleyici meşru tepkinin olmayışının en belirleyici sebebi olan "sivil toplum örgütlenmesi" eksikliği giderilmektedir, örgütlenme başlamıştır ve gelişmektedir...

Açılan kapatma davasının reddedileceğine kesin gözüyle bakıyorum. Ancak farz-ı muhal böyle bir şey olsa bile namuslu, halkın iradesine saygılı, gerçek mânada demokrat olan siyasilerin meclis toplanır toplanmaz yasakları ve diğer pürüzleri ortadan kaldırıp derhal yeniden seçime gitmeleri ve demo-totaliter sistemi bir daha dirilemeyecek şekilde yerin dibine gömmeleri namus borçları olmalıdır, olacaktır.


 


Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Bu Kitapta:
Önceki Başlık
Sonraki Başlık
İçindekiler
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:



Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Bu Kitapta: Önceki Başlık Sonraki Başlık İçindekiler