HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 


AB Yoluyla Baskı

AB'ni kullanarak, iç poltika malzemesi yaparak, birliğin hassasiyetlerini kaşıyarak iktidarı köşeye sıkıştırmak veya büyük bir seçmen kitlesinin kabul etmesi mümkün olmayan maddeleri bir çeşit şantajla kabul ettiremeye çalışmak suretiyle siyaset yapılıyorsa buna en hafif bir ifade ile "çirkin ve ahlak dışı" demek gerekiyor.
Daha önce de yazdığım gibi "Adalet Komisyonu'nda sert tartışmalar sonunda kabul edilen TCK tasarısının 4 maddesini Genel Kurul'da değiştirilmek" için Ak Parti önergeler hazırlıyordu. CHP böyle bir şey yapılması halinde kanununun çıkmaması için elinden geleni ardına koymacağı tehdidinde bulundu, iktidar uzlaşma yolları aradı, kısmen uzlaşarak kanunun büyük kısmı genel kurulda kabul edildi, ama kamu oyunda da tartışılan ve mutlaka değiştilmesi istenen (yalnızca zina değil), birkaç madde vardı ki bunları iktidar partisinin kabul etmesi imkansızdı. Bu maddelerin önemlileri şunlardı:
1. Tasarının 221. maddesindeki "Görev sırasında din hizmetlerini kötüye kullanma" maddesine göre, imam, vaiz, rahip ve haham gibi din adamları, görev sırasında olmamakla birlikte, bu sıfattan yararlanarak kanunları ve hükümet icraatlarını kötülerlerse 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak.
2. AK Parti, tasarının 224. maddesinde yer alan "Bazı Kisvelerin Giyilemeyeceğine Dair Kanun"a aykırı hareket edenlere 1 yıla kadar hapis cezası verilmesini öngören düzenleme.
3. Tasarının 115. maddesinde yer alan "Eğitim ve öğretimin engellenmesine ceza getiren düzenleme. (Kötüye kullanılşmayacak hale getirlmesi gerekiyor).
4. Tasarının 308. maddesinde yer alan "temel milli yararlara karşı hareket" maddesinde, bu kavramın yoruma açık olması nedeniyle yapılması gereken değişiklik.
5. Düşünceyi açıklama özgürlüğünü, müşahhas (somut) delilleri bulunan "açık ve yakın tehlike" söz konusu olmadan kısıtlamak için kullanılması mümkün bulunan düzenleme.
6. Zinanın suç sayılması.
Zina konusu üzerine dört yazı yazmıştım. Burada onları tekrarlamak şöyle dursun özetlemeye bile gerek görmüyorum. Bu fiilin, İslam'a göre çok eksik olan bir kısmının suç sayılıp, İslam'a uygun bulunmayan bir ceza ile karşılanması müslümanları tatmin etmez ve böyle bir talep dinden kaynaklanmaz. Buna rağmen meselenin, diğer maddeleri yutturmak için abartıldığını ve araya AB de sokularak baskı aracı kılındığını düşünüyorum. Müslüman veya dindar olsun olmasın bütün vatandaşlar için önemli olan ve değişmesi gereken maddeler değişmedikçe bu kanun çıkmamalıdır.
Zinanın suç sayılmasına gelince, mevcut tasarıya göre tanımlanan suç ve onun cezası beni o kadar ilgilendirmiyor. Ancak evlilerin zinasının hapis cezalık suç sayılması imam nikahlı evlileri de kapsayacaksa bu madde mutlaka tasarıdan çıkarılmalıdır.


 


Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Bu Kitapta:
Önceki Makale
Sonraki Makale
İçindekiler
Tarihe Göre:
Önceki Makale
Sonraki Makale
Makale Listesi
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:


 
Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Bu Kitapta: Önceki Makale Sonraki Makale İçindekiler Tarihe Göre: Önceki Makale Sonraki Makale Makale Listesi