HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 


Başörtüsü mitingi

Önümüzdeki Pazar günü Ankara'da, farklı dünya görüşlerine sahip sivil toplum örgütlerinden bazılarının da katılacağı büyük bir miting yapılacak. Bu mitingin amacı, genel olarak din ve düşünce özgürlüğü, özel olarak da başörtüsü yasağına dikkat çekmek, gittikçe kangren halini alan bu yaranın tedavi edilmesi, bu haksızlığın son bulması, mahrumiyetlerin giderilmesi ve akan göz yaşlarının dinmesi için ilgilileri harekete geçirmektir. İki hafta önce yazdığım köşe yazısında, "başörtüsü yasağını kaldırtmak için neler yapılabilir" sorusuna cevap aramış, bu arada (diğer tedbirler yanında) şunları da kaydetmiştim:

"1. Sivil toplum kuruluşlarımız mümkün olduğu kadar geniş katılımla (sağcı, solcu, islamcı, milliyetçi, modern, gelenekçi, muhafazakâr...) bu konu üzerine eğilmeli, müzakere ve danışmalar yapmalı, alınan kararları uygulamaya koymalıdırlar.

2. Talep ve kampanya herkesin başını örtmesine değil, isteyenin örtmesine yöneliktir; farklı düşünen ve uygulayanları incitmemek, karşıya almamak, mücadelenin hedefini şaşırmamak çok önemlidir, unutulmamalıdır.

3. İmza kampanyaları, yürüyüşler, ziyaretler -gerekirse yurtdışına da taşınarak- devam etmeli, imzalar milyonlara ulaşmalıdır.

4. Karşı tarafın çürük ve asılsız argümanlarını kamu oyu önünde çürütmek için açık oturumlar yapılmalı, başörtüsünü savunanların temsilcileri iyi seçilmelidir..."

Bu pazar yapılacak olan miting ile benim yapılmasını uygun gördüğüm eylemlerin bir kısmı gerçekleşmiş oluyor, inşaallah hayırlı sonuçlar verir.

Meseleye mağdur veya tarafsız olarak bakanların defalarca yazıp söyledikleri gibi başörtüsü yasağını rejim, demokrasi, laiklik gibi perdelerin arkasına geçerek/saklanarak savunmak mümkün değildir. "Halk istese de, yasağın kaldırılması referanduma sunulsa da rejimin olmazsa olmazları değişmez" diyenler, "doğru sözü hak ve haklı olmayan bir amaç için kullanmış", dolayısıyla saptırmış oluyorlar. Bütün insan hakları belgelerinde yer alan din özgürlüğünün bir uygulaması olarak "başörtüsü yasağının kalkması", laik-demokratik cumhuriyetin herhangi bir ilkesini ortadan kaldırmıyor, aksine önemli bir ilkenin yıllardır süren ihlalini engelliyor.

Bu vesile ile mitinge katılacak ve çok da iyi edecek olan insanlarımıza bir tavsiyede bulunmak istiyorum:

Bu gibi mitinglerde sloganlar, pankartlar ve bazı davranışlarla mitingin amacından sapılıyor, fırsattan istifade edilerek bazı sonuçlar elde edilmek (bulanık suda balık avlamak) isteniyor. Bu mitingin özel sebebi başörtüsü yasağı, hedefi de yasağın kalkmasına katkıda bulunmaktır. Lütfedip gelen şahıslar ve kuruluşlar bu sebep ile hedeften sapmasın, başkalarının sapmasına da meydan vermesinler. Başka problemler ve meşru amaçlar için de başka mitingler yapılır ve bu defa islamî kesim onlara destek verir.
Pazar günü itibarıyla dilerim amaca doğru önemli bir adım daha atılmış olur!

13 Mayıs 2005
Cuma



Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Bu Kitapta:
Önceki Makale
Sonraki Makale
İçindekiler
Tarihe Göre:
Önceki Makale
Sonraki Makale
Makale Listesi
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:


 
Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Bu Kitapta: Önceki Makale Sonraki Makale İçindekiler Tarihe Göre: Önceki Makale Sonraki Makale Makale Listesi