HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 


Arkadaşını Söyle...

İsmail Cem bütün kesimleri kucaklayan, halkın öz değerlerine ters düşmeden çağdaşlaşmayı sağlamayı hedefleyen bir siyasi hareketin başına geçtiğini söylüyor. Hele "Çağdaşlık başın örtülmesi veya açılması ile ilgili değildir, o başın içi ile ilgilidir" gibi sözleri ile yüreklere su serpiyor. Cem'e yöneltilen en önemli tenkit "Daha önceleri neredeydin, niçin şunları yapmadın, şunları engellemedin" mealindeki tenkittir. Ben Türkiye'nin şartlarında bu tenkide de pek katılmıyorum; hem bir partinin içinde kalmak hem de liderin, parti yetkili kurullarının aldığı kararlara karşı çıkmak pek kolay, hatta mümkün olmuyor. Ama benim, Cem hareketinde belirleyici gördüğüm husus onun yol arkadaşları ve özellikle Metin Bostancıoğlu'dur. Bu kişi Milli Eğitim Bakanı olduğu sürece milletin isteklerine, değerlerine, şikayetlerine kulaklarını tıkamış, bir devlet adamı gibi değil, bir militan, bir ateşli ideoloji tutkunu gibi hareket etmiş, özellikle dindarlaşmayı engelleme ve din eğitimini kısıtlama yönünde elinden geleni ardında koymamıştır. Başörtüsü yasağı konusunda kendisiyle görüşme taleplerini ısrarla reddetmiş, emrivaki karşısında kaldığında ise "Bu konu kapanmıştır; kanun, mahkeme kararları, insan hakları mahkemesi kararları, yönetmelikler... bu işi bitirmiştir, yapılacak bir şey yoktur, herkes bu yasağa uyacaktır, uymayana kamu görev ve hizmetlerinde yer yoktur..." kabilinden sözler söylemiştir, yol ve çare gösterenleri kale almamıştır.Ecevit'in gözdelerinden biri olduğu halde geminin su aldığını görür görmez onu terketmiş, kendine göre yarım bıraktıklarını tamamlamak üzere, iktidar ümidi olarak gördüğü bir siyasi harekete katılıvermiştir.
Cem onu tanımıyorsa bu bir kusurdur, tanıdığı halde aldıysa bu daha büyük bir kusur, başka bir deyişle "bize göre Cem hareketinin yönünü belirleyen bir işarettir". Metin Bostancıoğlukafasındaki adamlarla insan haklarına ve milli değerlere dayalı demokrasi olmaz; onlarla olsa olsa jakobenizmin çağdaş uygulamaları olur, insanlar haklarından mahrum edilerek "yola getirilir", yola gelmemekte ısrar edenler de -mümkün ise- vatandaşlıktan bile atılırlar.
Sayın Cem henüz yolun başında bulunuyor, Türk solu da toparlanmaya, farklı bir temsil ile halkın karşısına çıkmaya muhtaç. Bu ihtiyacı karşılamak üzere yola çıkan sadece kendisi değil, başkaları da var, aradan sıyrılmak ve başarılı olmakistiyorsa Cem'in önce yol arkadaşlarına dikkat etmesi gerekir.
Ne demişler? "Arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim".


 


Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Bu Kitapta:
Önceki Makale
Sonraki Makale
İçindekiler
Tarihe Göre:
Önceki Makale
Sonraki Makale
Makale Listesi
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:


 
Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Bu Kitapta: Önceki Makale Sonraki Makale İçindekiler Tarihe Göre: Önceki Makale Sonraki Makale Makale Listesi