HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 


HANGİSİ DAHA İĞRENÇ?
Iraklı komandolar bir hayvanı elleriyle parçalıyorlar ve neresi denk gelirse kapıp ağızlarına sokuyor ve çiğniyorlar. Elleri, ağızları kan içinde, ağızlarında et parçası, köpekler gibi sağa sola koşuşuyorlar. Vahşi ve iğrenç bir manzara, bu manzarayı bir TV kanalı tekrar tekrar ekrana getiriyor, yedi kere veriyor, Iraklı askerlerin vahşet ve ilkelliklerini(!) gözler önüne seriyor. İnsanları kusturuncaya kadar bu görüntüyü verdiği sırada Amerikan ordusu alarma geçmiş bulunuyor, keşif uçakları Irak semalarında dolaşıyor, ha vurdu ha vuracak! Bu zamanlama sözsüz/söylenmedik bir telkini içeriyor: "Amerika bu Iraklılara ne yapsa haklı, Müslüman olmalarına rağmen bunlar insan değil, bunları yola getirmenin çaresi vurmak, öldürmek ve yok etmektir..."
TV haberini yukarıdaki gibi okumak mümkün olduğu gibi bizim tercih ettiğimiz şöyle bir okuma, etkilenme ve sonuç çıkarma da mümkündür: Amerika bozulan ekonomisini düzeltmek için bir kısım Ortadoğu ülkelerinin servetine göz dikiyor, bu serveti hukukî ve meşrû(!) yollardan ele geçirmek üzere bir plan yapıyor. Muhtemelen Kuveyt üzerinde bazı emelleri olan (veya bu emelleri de kendisine bizzat telkin ettiği) Saddam'ı yelliyor, gaza getiriyor, Kuveyt'e saldırmasını sağlıyor. Kuveyt âciz, Suudi Arabistan da kendisini savunmaktan âciz, saltanat ve bağımsızlık(!) tehlikede, ne yapacaklar? Derhal hâmilerine -ABD'ye- başvuruyor, kendilerini kurtarması için yalvarıyorlar. O ise buna dünden hazır, fakat dünya kamuoyunu da oyuna getirmek gerekir, bunu da yapıyor, uluslararası topluluk (sömürmeye ehil olanlar) menfaat pazarlığında anlaşarak gelip Körfez'e ve Suudi Arabistan'a yerleşiyorlar. Irak'ın üzerine çullanıp onu perişan ettikten sonra sarfettikleri tek iğnenin bedeline kadar bütün giderlerini Kuveyt ve Suudi Arabistan'dan talep ediyorlar. Yıllarca ödemekle bitmeyecek bir borç ortaya çıkıyor, petrollerini ipotek ediyorlar ve az zahmetle büyük bir servete konuyorlar. Bununla da kalmayıp stratejik bakımdan Ortadoğu'ya daha da hâkim bir konuma geliyor, köktenci İslâm'ı daha yakından kontrol altına alıyor, İsrail'e yönelik Irak tehlikesini bertaraf ediyorlar...
Oyun içinde oyun, hiyanet içinde hiyanet, kuzu postu altında kurtlar, kurtlar sofrasında zavallı kuzular... Bu sofrada yenen insanlar, millî servetler, haram lokmalar; Iraklı komandoların yediği ise bir komando yiyeceği. Onların gösterisi iğrenç olmakla beraber komandoların neyi bulurlarsa çiğ pişmiş yedikleri herkesce bilinen bir gerçek.
Şimdi üç manzarayı yanyana koyup bakalım; hangisi daha iğrenç?
Millî çıkarları için planlar kurup binlerce insanı öldüren, hanumanları yıkan, Körfez'i ve çevresini kirletip petrol havuzu haline getiren, bağımsızlıklara son veren, haksız olarak trilyonları götüren Amerika ve yandaşlarının yaptığı mı?
Asırlardır milletlerin servetini sülük gibi soyan ırkçı ve egoist bir milletin, Müslümanların kutsal mekânlarını ve yurtlarını gasbederek kurdukları devlet ve yaptıkları zulümler mi?
Amerika'ya uşaklık etmek ve İslâm'ın güzel yüzünü çirkin göstermek için iğrenç bir manzarayı seçip birkaç gün ve her birinde tekrar tekrar ekrana getiren TV kanalının yaptığı mı?
Her yerde bulunan bütün komandoların yaptığını, biraz eline yüzüne bulaştırarak yapan Iraklı, beceriksiz komandoların yaptıkları mı?
Sahi bunların hangisi daha iğrenç ve insanlık dışı?


 


Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Bu Kitapta:
Önceki Makale
Sonraki Makale
İçindekiler
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:


 
Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Bu Kitapta: Önceki Makale Sonraki Makale İçindekiler