HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 


Canlı kalkan

4. Şu an Irak'ta canlı kalkan olarak bulunan insanlar hayatlarını kaybederlerse şehit mi olular, yoksa canlarını bilerek tehlikeye attıkları için mesul mu olurlar?


Cevap:

Afganistan Ruslara karşı bağımsızlık savaşı verdi, o zaman kutsal bir amaç ve birlik vardı, maddi imkanlar aleyhte olduğu halde zafer kazandılar, sonra post kavgası başladı, parçalandılar, birbirlerini öldümeye başladılar perişan oldular ve ABD'ye yenildiler (inşaallah yine kendilerine gelir bunları da ülkelerinden sürer çıkarırlar).
Irak'ta Saddam rejimi hüküm sürerken zulüm vardı, daha başka meşru olmayan birçok icraat mevcut idi, o rejimin değişmesi gerekiyordu. Iraklı müslümanlar, diğer müslüman topluluklarla da iş ve elbirliği ederek bu değişikliği gerçekleştiremediler. ABD bu durumdan istifade etti, asıl amacı BOD projesi idi, kitle imha silahlarını, Irak'taki insan hakları ihlallerini vb. bahane ederek Irak'a saldırdı, önemli bir mukavemet görmedi, asıl o zaman Irak halkı bu işgale karşı çıkmalı idi. İş işten geçtikten sonra, bir ölçüde Afganistan'daki duruma benzer şekilde orada da bölge, ırk ve mezhep çıkarları ön plana çıktı ve müslümanlar parçalanıp kendi aralarında çatışmaya başladılar. Bugün orada olup bitenleri, ABD işgaline karşı olmaktan çok gurup çıkarları için birbiri ile savaşmak şeklinde değerlendiriyorum. Ayrıca buna savaş denebilecekse hukuk, din ve ahlakın sınırları çoktan aşılmış bulunmaktadır. Masum insanları boğazlarken "Allahu Ekber" demekle yaptığınız eylem cihad olmaz. Cihadın üç önemli şartı vardır: 1. Allah'ın dini hak ettiği yerde ve durumda olsun, kimseye zulüm edilmesin diye yapılacak. 2. Savaş hukukunun dışına çıkılmayacak. 3. Sulh yoluyla çözüm imkanı bulunmayacak. Şehitlik işte bu şartlara uyan meşru cihadda ölenlere ait bir mertebedir, meşru olmayan çatışmalarda ise ölen de öldüren de sorumludur, kim haksız ise o cezasını görecektir.



Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Bu Kitapta:
Önceki Başlık
Sonraki Başlık
İçindekiler
Kelime İndeksi
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:


 
Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Bu Kitapta: Önceki Başlık Sonraki Başlık İçindekiler Kelime İndeksi