HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 


Gençler
13. Müslüman genç için de ilk söyleyeceğim şey, seçeceği iyi arkadaşlarla küçük bir dünya oluşturmalarıdır. Bu küçük ülkelerinde, uygun kimselere danışarak kendilerine mahsus bir öğrenme ve eğitim programı yapmalı ve bunu, en azından kendilerine dünyada istikbâl sağlayacak programlar kadar ciddî ve ısrarlı olarak uygulamalıdırlar.

Dinî guruplar
14. Dinî cemâatlerin korunma bakımından bir zırh oluşturduğunda şüphe yoktur. Ama gelişme sözkonusu olduğunda cemâatler, sorgusuz süalsiz teslim olmuş mensupları için ciddî bir engel teşkil etmektedir. Küçük cemâatten maksadımız, "karizmatik liderli, kendine göre kurallı, özel kitaplı geniş cemâatler" değildir. Küçük cemâatlerde karizmatik lider yoktur, olsa olsa biraz daha fazla bilen ve iyi uygulayan hocalar, geçici başkanlar vardır. Tek kitap Kur'ân, tek örnek Allah Resûlüdür (s.a.v.). Her imam, her âlim, her lider her şeyh hatâ edebilir, günah işleyebilir. Bu ölçüler içinde her İslâm büyüğü okunur, her kitaptan usûlünce yararlanma yoluna gidilir. Kur'ân ve Sünnet insanlara ve insanların yorumlarına göre değerlendirilmez, aksine insanlarınki Kur'ân'a ve Sünnete göre değerlendirirlir.
Bir yolu ve çaresi bulunur da cemâatler -hak mezhepler ve tarîkatlar gibi- birer meşrû okul haline getirilir, demir perdelerle birbirinden ayrılmış, mensupları birbirine yabancılaşmış ülkeler, toplumlar olmaktan çıkarlarsa zararları azalır, faydaları artar. Bunun olabilmesinin ilk şartı, cemâatleşmenin hâkim motifinin menfaat değil, Hakk'a hizmet olmasıdır.


 


Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Bu Kitapta:
Önceki Başlık
Sonraki Başlık
İçindekiler
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:


 
Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Bu Kitapta: Önceki Başlık Sonraki Başlık İçindekiler