HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 

Soru-(210) İslam'a aykırı filmlere karşı takınılacak tavır.

Soru 1:
Filmde, hayata isyan eden Amerikalı bir gazeteci var. Bir gün (güya) "tanrı", zenci bir adam görünümünde dünyaya iniyor ve bizim gazeteciye "Madem bu işi sen daha iyi biliyorsun, o zaman dünyayı bir haftalığına sen yönet" diyor ve ona "tanrılık yetkilerini" devrediyor.
Allah'ı kişileştiren ve erkekleştiren bu tür Hollywood filmlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Cevap:
Bu tür roman ve filmlerin dört amacı olabilir:
a) Din ile ilgili: Allah'a inananlar ile mücadele etmek, onların inançlarını sarsmak, inananları şüpheye düşürmek. Bu amaçla filim yapanlar ya ateistlerdir veya tanrı inancı, mesela müslümanlarınkinden farklı başka bir inanç mensuplarıdır. Siyonistlerin de bu yola baş vurdukların (siyon protokollerinden) biliyoruz.
b) Siyasi veya ideolojik: Müslümanlara hakaret ederek onlar tahrik etmek, anarşiye ve teröre sapmalarını, dünya kamuoyunda imajlarının çirkinleşmesini sağlamak. Daha önce dünyamızı meşgul eden bu çeşit bir olay da Salman Rüştü'nün Şeytan Âyetleri isimli romanıydı. Bu kitapta da Peygamberimiz ve onun hanımları roman kahramanı yapılmış ve onlara hakaret edilmişti. Gösterilen tepkilerde birçok mal ve can kaybı oldu, müslümanlar yıprandı.
c) Ticari: Yapılan film veya romanın rağbet görmesini, ilgi çekmesini sağlamak. Bunun için kutsalın kullanılması ayıp ve çirkindir. Bütün medeni insanların buna tepki göstermesi gerekir.
d) İyi niyetli: Edebe uygun olup olmadığı tartışmalı olmakla beraber, Allah'ın işleri konusunda yanlış düşüncelere sahip insanları uyarmak, O'nun her işinde bir hikmetin bulunduğunu anlatmak.
Uygun tepki:
Önce amacı belirlemek, sonra en uygun ve yararlı tepkiyi ortaya koymak gerekir. Aksi halde oyuna gelmiş oluruz.

Soru 2:
Bu tür filmler yoluyla bizim anladığımız manadaki ezeli ve ebedi, her türlü idrakin üzerindeki sonsuz Allah fikrine ciddi darbeler vurulmuş olmuyor mu?
Cevap:
Her iman sahibi için böyle bir darbe söz konusu olmaz. Ama imanı zayıf, gelenek ve göreneğe dayalı, bilgisi yetersiz olan kimselerde bazı ârızalar meydana getirebilir.
Bu sebeple mümkün olsa da tepki yoluyla reklam yapmasak, yapılmasa. Ama bu mümkün olmuyor, sonunda filmin daha geniş kitlelere yayılmasına sebep olunuyor.


 


Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Önceki Soru
Sonraki Soru
Bütün Soruları Listele
Bütün Soru Konularını Listele
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:


 
Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Önceki Soru Sonraki Soru Bütün Soruları Listele Bütün Soru Konularını Listele