HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 


Ermeni mezalimi

Başka görgü tanıkları yanında -Ermeni mezalimi yüzünden Çorum'a göçmek mecburiyetinde kalan- babam ve onun amcasından dinlediklerime göre asıl soykırımı, katliamı, mezalimi başta Erzurumlular olmak üzere Müslüman ahali görmüştür.

Erzurum örneğine bakalım:
Ermenilerin acımasız işgal ve katliamına son vererek, Erzurum'u kurtaran Kazım Karabekir, 12 Mart sabahını şöyle anlatıyor: "Erzurum'da halk, gözyaşları içinde kimi babasını, kimi kardeşini, yakılmış ya da süngülenmiş buluyor, saçlarını yoluyordu. Sokaklarda canlılıktan bir iz bile kalmamıştı. Yerlerde çocuk, kadın ve yaşlılar kanlar içinde yatıyordu..."

Ermeni çetelerinin yalnız son gece, Yani, 11-12 Mart 1918'de 3.000 Müslüman Türk'ü öldürdüklerini, Erzurum Rus 2.Topçu Kale Komutanı Yarbay Twerdo Khlebov anılarında yazmıştır... Erzurumlular, Tahtacılar semtinde Osman Ağa ve Mürsel Paşa konaklarına doldurulup yakılmış ve katledilmiştir…
Ermeni mezaliminden kurtarıldığında resmi belgelere göre, Erzurum'da 9.563 yerli Müslüman ahali, Taşnak Ermeni çeteleri tarafından şehid edilmiştir...

Erzurum; 16 Şubat 1916 yılında Ruslar tarafından işgal edildi. Ruslar, 20 Ekim 1917 Bolşevik ihtilalinden hemen sonra, Doğu Anadolu'yla birlikte Erzurum'dan da çekildiler ve Erzurumluları tam 5 ay boyunca Ermeni çetelerinin insafına terk ettiler. 7 Temmuz 1993 tarihinde, Hasankale'nin Tımar köyünde Atatürk Üniversitesi tarafından yapılan kazılarda; Ermeni çetelerinin, Aha, Kolbulan, Tizgi ve Serçeme gibi köylerden toplayıp katlettiği, çoğu kadın ve çocuklardan oluşan tam 350 kişinin toplu mezarına ulaşılmıştır...

Amerikalı Prof.Dr. Justin Mc. Cartye göre ise, gerçek soykırım Türklere uygulanmıştır. Çünkü; Erzurum Müslüman Türk ahalisinin yüzde 20'den fazlası Ermeni çeteleri tarafından katledilmiştir...

Daha yakın tarihlere gelelim:

Karabağ Savaşı sırasında 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında, Ermenistan'a bağlı kuvvetler Azeri sivilleri toplu şekilde öldürmüşlerdir.

Memorial İnsan Hakları Savunma Merkezi, İnsan Hakları İzleme Örgütü, The New York Times gazetesi ve Time dergisine göre katliam, Ermenistan'ın 366. Motorize Piyade Alayı'nın desteğindeki Ermeni güçleri tarafından gerçekleştirilmiştir. Ayrıca, Karabağ Savaşı'nda Ermeni kuvvetlere komutanlık yapmış bugünkü Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ve Markar Melkonyan'ın aktardığına göre kardeşi Monte Melkonyan, katliamın Ermeni güçler tarafından yapılan bir intikam olduğunu açıklamıştır.
İnsan Hakları İzleme Örgütü, Hocalı katliamını Dağlık Karabağ'ın işgalinden bu yana gerçekleşen en kapsamlı sivil katliamı olarak nitelendirmiştir.

Azerbaycan Cumhuriyeti'nin resmî açıklamasına göre saldırıda 106'sı kadın, 83'ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azerbaycanlı hayatını kaybetmiştir.

Ermeni terör örgütü Asala 1973 ve 1984 yılları arasında Türkiye'nin dış temsilciliklerine düzenlediği saldırılarda otuz altı Türk diplomat ve görevliyi hunharca şehit etmiştir.

Sömürgeci Batı (Avrupa, ABD), Rusya, Çin, İsrail ve Ermeniler yüzyıllar boyunca masum ve zayıf halklara yaptıkları -bir kısmına halen yapmakta oldukları- zulüm, soykırım, köleleştirme, asimilasyon, toprak işgalleri ve servet gasplarını hatırlarına getirirlerse kimsenin yüzüne bakamazlar.

Eğer bundan yüzyıl önceki kayıpları sebebiyle birileri toprak ve tazminat istiyorlarsa biz "Osmanlı çocukları"nın kayıpları ve talep hakları yanında bunlar nokta teşkil etmez.

14.05.2015



Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Önceki Makale
Sonraki Makale
Makale Listesi
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:


 
Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Önceki Makale Sonraki Makale Makale Listesi