HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 


Nimetin kadrini bilmeyen onu kaybeder

AK Parti iktidara geldiğinde dindarların önde gelen talepleri arasında "okullarda başörtüsü yasağının kalkması, İmam Hatip mezunlarının yüksek öğrenime geçerken uğradıkları katsayı haksızılığının giderilmesi, kesintisiz sekiz yıllık orta öğretimin kesintili ve geçişli hale getirilmesi (bu arada İmam Hatip Okullarının orta kısımlarının açılması)" vardı. Yalnızca bu üç talebi karşılaması bile bu iktidarı daimileştirmeye yetecekti.

Allah iyi niyetli Akparti kadrosuna imkan verdi; bu üç talebin yanında daha neleri karşıladı, nelere muvaffak oldu… Bunun takdirini ve detaylarını, her alan ile ilgili bulunan tarafsız ve iyi niyetli insanlara havale ediyorum.

Dindarların taleplerine gelince, yukarıda sıraladığım üç talep kemaliyle karşılandığı gibi din hürriyetini kıstlayan birçok düzenleme ve uygulama da kaldırıldı ve çok önemli bir hizmet olarak okullara seçmeli Kur'an-ı Kerim, Peygamberimiz'in hayatı (sîretünnebî) ve Temel İslam Bilgileri dersleri kondu.

Şimdi dinlerini korumak, çocuklarını kendi inanç ve değerlerini benimsemiş olarak yetiştirmek isteyen Müslümanların önünde -bir zamanlar hayal bile edilemez olan- büyük bir fırsat (nimet) var; ya bu nimetin kadrü kıymeti bilinecek, gerektirdiği gibi harekete geçilecek, gece gündüz çalışılacak veya bu yapılmazsa nankörlük (nimetin kadrini bilmemek ve şükrünü yerine getirmemek) kusuru işlenmiş olacaktır ki, bu kusurun yaptırımı "nimetin elden gitmesidir."

Biz Müslüman halkımızın şükredenlerden olacağı ümidini taşıyarak bazı tavsiyelerimizi sıralamak isteriz:

1. Çocuklarımızın bu seçmeli dersleri almaları için çaba gösterelim, teşvik ve yönlendirmede bulunalım.

2. Daha ileri seviyede din bilgisi ve eğitimi almalarını istediğimiz çocuklarımızı İmam Hatip Okullarına yazdıralım (Bir başka yazımda bu okullarda kalite konusunu ele alacağım).

3. Okullarda din eğitimi ve öğretimi gibi çok şerefli ve sevaplı bir vazife kendilerine lütfedilmiş bulunan öğretmenler bu devletin (büyük nimet ve imkanın) farkında olsunlar, bu işi bir meslek, bir maişet yolu olarak değil, çok ecirli ve bereketli ve bir manada cihad duygu, şuur ve şevki içinde yapmaya çalışsınlar.

4. Hangi sebeple olursa olsun bu dersleri almamış bulunan diğer çocuklarımıza karşı öğrenciler ve öğretmenler ayrımcı bir tavır, hatta duygudan sakınsınlar, onları da bir şekilde kucaklamanın yollarını arasınlar.

02.01.2014


(Site Editörünün Notu: Bu makale ile ilgili grafik tasarımı bulunmaktadır, resime tıklayarak buradan indirebilirsiniz:)





Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Önceki Makale
Sonraki Makale
Makale Listesi
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:


 
Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Önceki Makale Sonraki Makale Makale Listesi