HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 


Acı tatlı haberler

Birinci haber:

"Gezi Parkı eylemleri sırasında Kabataş'ta kucağında 6 aylık bebeği bulunan başörtülü Z.D.'ye saldırdığı iddia edilen zanlılarla ilgili yürütülen soruşturmada bazı isimler belirlendi."

Ana muhalefet lideri ve aynı yolun yolcuları bu olayın ortaya çıktığı günlerde sırf iktidarı yıpratmak ve inadına muhalefet yapmak için "bu haber uydurma, böyle bir şey olmadı" demişlerdi. Biz mağdureyi ve yakınlarını tanıdığımız için yalan olma ihtimaline zerre kadar yer vermiyor, ama boyu posu kocaman adamların ellerinde hiçbir gerekçe bulunmadan olayı inkar etmelerini de acı duyarak izliyorduk.

Bu ne gözü dönmüşlük idi, bu ne bağnazlık idi, sözde masum hatta yeni demokrasi biçiminin temsilcileri olan bu vahşiler, ellerine fırsat geçse şüphesiz Esedleşeceklerdi; bu apaçık ortaya çıkmıştı. İyi niyet postuna bürünmüş sözde demokratlar bu "halk devrimcileri"nin avukatlığını yapıyor, bunların "demokrasinin yeni versiyonu"nu temsil ettiklerini söylüyorlardı. Allah milleti ve memleketi bu yakan, yıkan, kan içen, farklılığa tahammülsüz, zayıfları ezen, çaresizlere işkence edip üzerine ... yaratıklardan ve bunların demokrasi anlayışlarından korusun!

İnşaallah failler ortaya çıkar, ben o zaman inkarcı muhaliflerin utanmaz yüzlerine bakacağım; herhalde kızarmayacak, ama moraracak!

İkinci haber:

Genelkurmay Başkanı sayın Necdet Özel, Kosova-Prizren'deki tarihi Sinan Paşa Camii'ni ziyaret etmiş ve özel anı defterine şunları yazmış: "Ortak tarihi ve kültürel bağlarımızın olduğu güzel Kosova Cumhuriyetini gezim esnasında Sinan Paşa Camii'ni görmekten mutlu ve mesut oldum. Tarihi eserlerin yaşatılmasından dolayı da mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Bu eserlerin yaşatılmasında katkı sağlayan herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Bu ziyaretim vesilesiyle dost ve kardeş Prizren halkına esenlikler diliyorum. Yaklaşan Kurban Bayramını tebrik ediyorum ve nice sağlıklı ve güzel günler temenni ediyorum. Cemaati bol olsun.'

"Bu haberin neresi tatlı" diye soran olmaz ya, olursa cevabım şudur:

Bir TC. Genelkurmay başkanının yurt dışında cami ziyareti ilk değilse nadirdir ve önemlidir.

Deftere yazılan yazı tamamen seküler değildir ve manidardır; karşımızda, mensup bulunduğu ümmetin manevi değerlerine yabancılaşmamış bir asker var; Kurban bayramını tebrik ediyor, bir caminin yalnızca tarihi önemine ve tamirinden duyduğu mutluluğa temas etmiyor, "cemaati bol olsun" diyor.

Bir zamanlar bu ülkede askerlikten ayrıl(ma)mış bazı siyasetçiler camileri kapatıyor, yıkıyor, asker barınağı yapıyor, kalanlarının da içinde ibadet edenlerin ezanına, ibadet diline, hutbesine... müdahale ediyorlardı. Bugün ise şerefli bir asker "caminin cemaati bol olsun" diyor; işte bu da tatlı bir haberdir.

11.10.2013



Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Önceki Makale
Sonraki Makale
Makale Listesi
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:


 
Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Önceki Makale Sonraki Makale Makale Listesi