HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 


Eski defterler yenilenen iftiralar

Bir dostumuzun gönderdiği elektronik mektuptan yine hakkımda dedikodular ve iftiralar edildiğini, eski defterlerin karıştırıldığını öğrendim. Dostum "sağda solda konuşuluyor, mutlaka bir cevap yazın" dediği için bu satırları yazıyorum:

Fatih Altaylı'nın bir programında Ali Murat Daryal, Zekeriya Beyaz ve daha başkaları var. Ali M. Daryal daha önce de yaptığı gibi benim kaleme almadığım bir kitabı "bana yamayarak" ondan bazı satırlar okuyor. Bu satırlarda güya ben:
Peygamberimizin, Ehl-i kitabı tek seçenek olarak İslam'a davet etmediğini;
Ehl-i kitabın cennete gireceğini;
Allah'ın oğlunun rahmet olduğunu söylüyorum.

Orada bulunan ve bu sözleri duyanlar "Allah Allah", "Yazıklar olsun" gibi sözler söylüyorlar. Araştırmacı gazeteci Fatih Altaylı da -hatırladığıma göre kendisinin de bulunduğu başka programlarda bu iddia daha önce başka bir hoca tarafından dile getirildiği halde- konuyu araştırma zahmetine katlanmıyor, yeni duymuş gibi hayretini ifade ediyor.

Bu kadar yalan ve yanlışın hangisini doğrultayım, şaşırdım doğrusu, ama bir yerden başlayayım:

Önce bana ait olduğu söylenen kitap:

"Polemik Değil, Diyalog" adı verilen ve 2006 yılında Ufuk Kitap yayınevince basılan kitap 21 ilim adamı ve yazarın konuşma, makale ve diğer yazılarından oluşuyor. Bana ait ve tartışma konusu olan bölüm benim kalemimden çıkmış değil, yaptığım bir konuşma başkaları tarafından çözülerek basılmıştır. Şu halde "bizzat yazdığı kitabında şöyle diyor…" ifadesi yalandır, yanlıştır, iftiradır.

Konuşmalar yazma gibi olmaz, bir de çözüm problemi araya girer; önemli bazı kısımlar atlanır, sözün başı ve sonu arasına başka -parantez arası- sözler girer; derken bir de kötü niyet olunca sözü sağa sola çekmek kolaylaşır. Böyle de oldu. Bana, başka sebeplerle karşı olan çevreler bu kitabı istismar ettiler ve kötü emelleri için kullandılar. Ben köşemde defalarca yazı yazdım, anladıklarının yanlış olduğunu, benim böyle bir ifade ve inancı benimsemediğimi, başkalarına ait bir görüşü naklettiğimi, kendi görüşüme de yer yer işaret ettiğimi söyledim. Olmadı Diyalog isimli bir kitap yazdım. Olmadı bu kitabı genişleterek "Diyalog ve Kurtuluş Tartışmaları" adıyla yayınlattım (Ufuk Kitap, İst. 2011, 210 sayfa).

Ali M. Daryal'ın, Allah'tan ve ahirette hesaptan korkmadan "benim kaleme almadığımı ve beni suçlamak için okuduğu satırlardan onun anladığı manayı asla kabul etmediğimi defalarca açıkladığım" bir kitabı eline alıp, televizyona çıkarak karalama ve iftiraya devam etmesindeki maksadı okuyucuların takdirine bırakıyorum.

Asla benimsemediğim bu üç iftirayı nasıl cevaplandırdığımı, meselenin aslını ve faslını da gelecek yazıda özetleyeyim.

17.05.2013



Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Önceki Makale
Sonraki Makale
Makale Listesi
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:


 
Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Önceki Makale Sonraki Makale Makale Listesi