HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 


Mali'de Ensaruddin Komutanı ile yapılmış röportaj

Sahra Medya, Mali'nin kuzeyindeki Timbuktu şehrini kontrol eden Ensaruddin hareketinin komutanlarından Sanda bin Buamama El-Timbukti ile aşağıdaki röportajı yapmıştır (Yer darlığından biraz kısalttım):

Sahra Medya: Sizin yönetiminizde bulunması, Timbuktu'yu hangi yönlerden Mali'nin diğer bölgelerinden ayırmaktadır?

Sanda bin Buamama El-Timbukti: ...Ulaşımın zor olduğu bir bölgede hareket edilmesine rağmen, başarılı ve hızlı bir şekilde güvenliğin sağlanması, gıda, su ve elektrik gibi halkın temel ihtiyaçlarının yerine getirilmesi ve merkezi otoritenin sağlanmasında gösterilen başarıyı herkes gözlemleyecektir. Elimizde tuttuğumuz bölgede güvenliğin ve gıda iaşesinin sağlanmasına, kamu kurum ve tesislerinin korunmasına vesile olduk, şimdiye dek uzun bir yol aldık. Bundan sonrası için şehrin meselelerini görüşmek üzere halk komiteleri tesis etmeyi, mümkün olduğunca eğitim kurumları açmayı hedefliyoruz. Allah'a şükürler olsun, bu konularda şehir sakinlerinden gayet olumlu bir karşılık gördük, özellikle de şehrin önde gelenlerini oluşturan ilim ehlinden ve mahalle liderlerinden...

S.M:, Azavad Milli Kurtuluş Hareketi ile ilişkileriniz nasıl?

S.B.T: Bizler Ensaruddin hareketi olarak İslam'ı toplumumuzda hakim kılmak, onun adaletini ve nimetini yaymak istiyoruz... Bu hedefimiz doğrultusunda demokrasi ve laiklik gibi dışarıdan empoze edilen, dinimizle, akidemizle çelişen her türlü çözümü ve fikri reddediyoruz.

Azavad Milli Kurtuluş Hareketi isimli oluşum kendi beyanatlarından da anlaşılacağı gibi, demokrasiye inanıyor ve sorunları uluslararası güçlerin hukukuna götürmeyi destekliyor. Ve dahası pek çok defa küresel çaptaki 'terörle mücadele' sürecine katılmaya hazır olduklarını ilan ettiler.

Bunlar gösteriyor ki bizler onlarla çok farklı planlara ve hedeflere sahibiz. Fakat aynı bölgede bulunmamız ve düşmanımızın ortak olması bizler ve onlar arasında kaçınılmaz bir ilişki ve temasa neden olmaktadır. Aramızda meydana gelen problemlerin barışçıl yollardan çözümü ile sorunların giderilmesini istemekteyiz.

S.M: El Kaide İslami Mağrib Hareketi ile ortak çalıştığınız ile ilgili iddialara cevabınız nedir?

S.B.T: Zalim tağutlara karşı İslami gerekçeler ile kıyama geçen herkes hakkında el-Kaide ile ilişkide olduğu iddiaları gündeme gelmektedir. Evet, gerçekten de bu bölgede olan hareketler, el- Kaide burada varlık gösterip, temsilcilerini ve evlatlarını bulundurduğundan beri el-Kaide ile ilişki ve dayanışma halindedir.

S.M: Mali'nin yeni rejimi ile görüşecek misiniz?

S.B.T: Talep ettiğimiz ve uğrunda çabaladığımız, İslam'ın hakimiyeti ve gölgesi altında yaşamaktır. İslam Şeriatı dışında her türlü rejimi ve yasayı reddediyoruz. Görüşme olacaksa bu mübarek gayemiz için olacaktır. Görüşme olsun diye görüşmek zaman israfından başka bir şey değildir, bunu yapmayacağız.

S.M: Kuzey Mali'ye askeri müdahale çağrılarına bakışınız nedir?

S.B.T: ...İnandığımızı yaşamamızı engellemek isteyen küstahlara karşı Allah'ın izniyle, ona verdiğimiz sözü tutmak için, onun yardımına dayanarak direniriz. Ya toprağımızda şeref ve onurumuzla yaşar, ya da Allah yolunda şehid oluruz. Göklerin ve yerin gaybını bilmek Allah'a mahsustur. Bütün işler O'na döndürülür. Öyle ise O'na kulluk et ve O'na tevekkül et. Rabbin yaptıklarınızdan habersiz değildir. (Hud 123).

Tahlilini ve değelendirmesini gelecek yazıya bırakalım.

28.02.2013



Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Önceki Makale
Sonraki Makale
Makale Listesi
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:


 
Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Önceki Makale Sonraki Makale Makale Listesi