HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 


Haksızlık yoksulluk yolsuzluk

Öteden beri devam edip gelen ve hemen hiçbir zaman kökü kazınamayan bu üç kötü vakıadan şikayet edenlerin siyasi kanadına diyeceklerim var:

Haksızlığın çaresi hak ve adaleti gerçekleştirecek bir hukukun hakim olmasıdır.

Yoksulluğun çaresi zenginlerin elindekini alıp devleti patron yapmak, sonra bal tutanların parmak yalaması, halkın ise bir lokma bir hırka ile yetinmeye mahkum edilmesi değildir. Vahşi kapitalistlerin açgözlülüğüne mahkum olmayan, insanca üretimi hürriyet içinde gerçekleştiren, iş bilen ve ahlaklı müteşebbisler yoluyla ihtiyacı karşılayacak kadar üretim yapmak, bu üretimden herkesin, insanca yaşayacağı kadarına sahip olmasını sağlamak, bunun ötesindeki zenginliği ve fazlaya sahip olmayı meşru saymaktır.

Yolsuzluğun çaresi ahlak eğitimidir. Yolsuzluğun gerçekleşebilmesi için bu zincire dahil olan şahısların vicdansız, hain, yalancı, iki yüzlü, kamu yararına kendi haksız menfaatini tercih edenler… yani ahlaksız olmaları gerekir. Bu olumsuz vasıflara sahip olmayan kimse yolsuzluk yapamaz.

Siyasiler muhalefette iken iktidarda olanları yolsuzlukla, adaletsizlikle, hukuksuzlukla suçlar dururlar; bunu yaparken '2012 böyle geçti' diyerek koca bir yılın yekün hanesini böyle kapatmak siyaseten işe yarar mı, bilmiyorum, ama bana göre söyleyenin inandırıcılığını zedeliyor. Asıl önemlisi ise şudur: Ben, mevcut iktidarın temsilcilerinin beceriksiz ve ahlaksız, iktidara gelmek için çırpınan muhaliflerin ise becerikli ve ahlaklı olduklarına nasıl inanacağım?

Cevabı yine ben vereyim:

Muhalif siyasetçi ölçülü konuşacak, yalan söylemeyecek, iftira etmeyecek, küfretmeyecek, ortaya inandırıcı projeler koyacak, sicili temiz olacak, ülke ve toplum menfaati söz konusu olunca iktidar kavgasını bırakacak, bu menfaatin gerçekleşmesi için çalışacak (gerekirse iktidarla işbirliği yapacak).

Eğer muhalif siyasetçilerde bu ahlak ve davranışı, bu güzel vasıfları görmezsem şöyle demem haklı ve mantıklı olur:

Haksızlık, yoksulluk ve yolsuzluk üç büyük kötülüktür, bunlarla mücadele etmek her akıl ve vicdan sahibi insanın vazifesidir; ama 'bu iktidarla olmuyorsa' 'bu muhalefetle hiç olmaz'.

03.01.2013



Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Önceki Makale
Sonraki Makale
Makale Listesi
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:


 
Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Önceki Makale Sonraki Makale Makale Listesi