HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 


Kurbanda hizmet yarışı ve Yeryüzü Doktorları

Osmanlı'nın çocukları, gönül ve zihinlerdeki 'ümmet devleti'nin temsilcileri, olması gerektiği gibi ulusal sınırları aşarak bütün dünyadaki yoksul ve muhtaçlara kucak açıyorlar, uzak diyarlara giderek ellerinden geleni yapıyorlar. Tabii bu hizmetin arkasında imanlı, yardımsever, özgeci, hamiyetli halkımız var; onların yardımları ve ilgileri olmasa kim ne yapabilir!

Diyanet, Kızılay, pek çok tarikat, cemaat, dernek, muhtaç halklara kurban, tıbbi yardım, su, yiyecek ve içecek, eğitim-öğretim... yardımında bulunuyor. Bu hizmet yarışında bence eksik olan taraf koordinasyondur. Bu hizmet topluluklarının temsilcileri bir araya gelseler, 'nereye, ne zaman, hangi yardımın ne kadar yapılacağı' konusunu müzakere etseler ve bir yerde yığılma olurken bir başka yerde mahrumiyetin sürmesini önleseler daha iyi olmaz mı!?

Medya imkanları dar olduğu ve mensuplarını yakından tanıdığım için Yeryüzü Doktorları ile ilgili tanıtım yazısını aşağıda sizlere sunuyorum:

Kurulduğu günden bu yana dünyanın birçok bölgesine gönüllü sağlık hizmeti götüren Yeryüzü Doktorları, 'Afrika Yoksullukla Mücadele Programı' çerçevesinde Afrika'nın açlıktan ve kuraklıktan en çok etkilenen bölgelerine yönelik 'Kurban Organizasyonu' gerçekleştiriyor. 4 ülkede 50'den fazla bölgede gerçekleştirilecek olan Afrika 2012 Kurban Organizasyonu Yeryüzü Doktorları'nın gözetiminde icra edilecek.

Yeryüzü Doktorları, geçen yıl da Afrika-2011 Kurban Organizasyonu ile Somali'de 5053, Kenya'da 1582, Kongo'da 2884, Gana'da 1001, Nijerde'de 1001 hisse olmak üzere toplam 11.521 hisse kurban ihtiyaç sahiplerine ulaştırmıştı.

Sağlık yardımlarına odaklanmış bir ihtisas derneği olan Yeryüzü Doktorları gerçekleştirdiği bu organizasyonu, özellikle açlık kriziyle mücadele eden bölgelerde olması nedeni ile aynı zamanda bir tıbbi destek olarak da görüyor.

Kurban bayramı süresince yapılan bu organizasyon, çoğu çatışma ve kriz bölgelerinde yaşayan insanlara Anadolu'nun paylaşma, kardeşlik ve barış mesajlarını ilettiğinden ayrıca toplumsal kırılganlıkları onaran bir özellik de taşıyor.

Daha geniş bilgi için:

Tel: 0212 586 12 12

Web: http://www.yeryuzudoktorlari.org/

18.10.2012



Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Önceki Makale
Sonraki Makale
Makale Listesi
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:


 
Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Önceki Makale Sonraki Makale Makale Listesi