HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 


Sevgi Pınarı İmam Hatipliler

Dünkü yazımda vaad ettiğim "bir İmam Hatipli örneğini" kendi mektubundan sunuyorum:

"Muhterem Hocam,

"Mesajınızda "sesin-soluğun çıkmıyor" demişsiniz. Sizi çok meşgul edenler var diye, sizi rahatsız etmek istemediğimden dolayı sesim çıkmıyor. "Allah başımızdan eksik etmesin" diye uzaktan dua etmekle yetiniyorum.

"Neler yaptığımı sormuşsunuz biraz anlatayım:

"Altı ay önce Kıbrıs Güzelyurt'taki askerliğimi tamamlayarak İstanbul'a döndüm. Askerlik, -revir ve mescid sorumlusu olarak ve Ramazan'da da "Ramazan sorumlusu" olarak- özellikle manevi yönden çok güzel geçti. Rum sınırında ve Kıbrıs ikliminde birçok asker arkadaşımla sahuru, iftarı, teravihi ve hatimiyle eksiksiz bir Ramazan yaşamak bizim için unutulmaz bir hatıra oldu. (Ramazan'da kışlaya, oruç tutmak ve teravih kılmak isteyenlere imkân sağlanması; sahur ve iftar yemeği çıkarılması yönünde emir gelmişti. Buna çok sevinip bu imkânları sağlayanlara dua etmiştik.) Mescidimizde nöbetleşe teravihleri ve bayram namazını kıldırmak da nasib oldu. O mübarek günleri fırsat bilerek, "sınırda nöbet tutan" kişilerin ağzıyla "Allah'ım Kıbrıs'ta İslam'ı güçlendir" diye dualar ettik -malum şu anda orada cehalet, kumar ve gece kulüpleri çok yaygın-.

"Askerden gelince hemen ...'daki Din Dersi öğretmenliği görevime başladım. 4 ve 5'lerden oluşan 12 sınıfta toplam 550 öğrencim var. Elhamdulillah, bu görevi çok seviyorum. Allahu a'lem, "Feküllün müyesserün limâ hulika leh..." kelime-i tayyibesi şu anda burada cereyan ediyor sanıyorum. Küçük kulların dünyasında olmak çok güzel. Göreve dikkat edilirse üzerlerinde çok etkili olunabiliyor. Kutlu Doğum Haftası'nda Gaziosmanpaşa çapında müftülüğün düzenlediği Peygamberimiz'e Mektup Yarışması'nda 400 mektup arasından, 10 büyük ödülden 1.'lik ve 3.'lük dahil dördünü ve iki mansiyonu öğrencilerim aldılar. (Birinci olan mektubu, tören fotoğraflarını ve Kutlu Doğum Haftası'nda öğrencilerime yaptırdığım hadis çalışmalarını içeren panoların resmini ekte size gönderiyorum. Bu panolardaki hadislere benzer birçok güzel çalışmayı saklıyorum. Bunları ileride [ "Çocuk Eliyle Kutsal" -Ayet ve Hadisler- ] adında bir kitap (ve e-kitap) olarak bastırma yönünde bir düşüncem var.)

"Bu arada, yıllardır aklımda olan bir projeyi tamamlamak geçen aylar zarfında nasib oldu: Allah'ın "yarattığı güzel ayetlerle" - "indirdiği güzel ayetleri" bir nebze de olsa insanlara bir arada sunmak. Bir kısmını görev yaptığım yerlerde çektiğim 3065 adet özel çekim çiçek fotoğrafını hem bilgisayarda hem cep telefonlarında; hem Türkçe hem İngilizce olarak internetten görülecek ve okunacak şekilde kendi web sitemde hazırladım. Herbir çiçek resminin altında Kur'ân'ı Kerim'den tabiat ile ilgili bir ayet rastgele olarak çıkıyor. Çiçeğin güzelliğini gören okuyucu onu hemen altında onu yaratanın bir sözünü okuyor. O anda okuyucunun kalbine atacağımız bir tohum birgün yeşerirse bu bizim için "kızıl tüylü develerden" daha hayırlı olacak inşallah. Sayfanın adresi şudur: http://cicekler.islamiSanat.net – örnek bir çiçeksayfası: http://www.islamisanat.net/cards/gr/b2/c02524.htm , ingilizce sayfa: http://flowers.artislamic.com

"Okul ve diğer işlerimin yoğunluğundan dolayı fazla üzerine eğilemediğim doktora tezimi özellikle yaz tatilinde hızlandırmak yönünde bir planım var, inşallah bunu yapabilirim. Genel manada ve özellikle de bu noktada dualarınıza her zaman muhtacım. Bu yaz üzerine eğilerek İslam Hukuku tezimi bitirmek istiyorum. Şu anda tezimi bitirmek ve üniversitede görev almak benim için öncelikli bir hedef değil ama yine de tezimi bitirmem gerektiğini biliyorum. Üniversitede görev almış arkadaşlarımla yapmış olduğum istişarelerde, şu anda ilköğretimde daha güzel hizmet imkânı bulunduğunu söylüyorlar, acizane ben de biraz öyle diye düşünüyorum."

Evet, İmam Hatiplilerde kin olmaz; din olur, sevgi, şefkat, kuşatıcılık, zarafet, estetik duygu ve hizmet olur (inşâallah).

15 Haziran 2012 Cuma



Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Önceki Makale
Sonraki Makale
Makale Listesi
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:



Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Önceki Makale Sonraki Makale Makale Listesi