HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 


Kudüs elden gidiyor

Üç şehir, üç mescid herhangi bir şahsın, topluluğun hatta devletin olamaz; bir devletin toprakları içinde bulunsalar bile bu üç şehir bütün Müslümanlara (ümmete) aittir, bu üç şehirden yalnızca orada oturanlar değil, dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar bütün Müslümanlar sorumludur.

Yakın bir tarihte değerli insan, büyük mücahid, Ummu'l-Fahm Belediyesi'nin eski Başkanı Raid Salah ile görüşmüştük; onun bize anlattıklarının bir özetini de Mustafa Erol internet yoluya dağıttı. Bu çığlığı sizlerle paylaşıyorum:

"Dünya Müslümanlarına Filistin'den çağrı var:

Filistin Parlamentosu'ndaki Kudüs Komisyonu Başkanı milletvekili Dr. Ahmed Ebu Halebiyye, Arap ve İslam ülkelerini, İslam Konferansı Teşkilatı'nı ve Arap Birliği'ni tehlikeli bir süreçten geçen Kudüs kentine ve Mescid-i Aksâ'ya destek için acil konferanslar düzenlemeye çağırdı.

Evler yıkılıyor, arazilere el konuluyor

Ebu Halebiyye, Gazze'de düzenlediği basın toplantısında Kudüs kentinde yürütülen Yahudileştirme faaliyetleri hakkında bilgi vererek Filistinlilerin evlerinin yıkıldığını, arazilerine el konulduğunu, kimliklerinin ellerinden alındığını söyledi. Halebiyye, Süleyman Mabedi'nin inşası için hazırlıkların yapıldığını ve Yahudi yerleşim birimi inşasının devam ettiğini belirterek, Kudüs kentinin Arap ve İslami kimliğinin değiştirildiğini söyledi.

Kudüs kentinin Arap ve İslami kimliği değiştiriliyor

Arap ve İslam ülkelerinden Kudüs kenti ve halkı için uluslararası koruma isteyen Ebu Halebiyye, işgal altındaki kentle ilgili uluslararası kararların etkin bir şekilde uygulanmasını talep etti.

Siyonistlerin Filistin halkına, Filistinlilerin topraklarına ve kutsal değerlerine yönelik cinayetlerinin durdurulması çağrısında bulunan Ebu Halebiyye, Siyonist işgal liderlerinin de yargılanmasını istedi.

Kudüs halkını ve 1948'de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinlileri topraklarını terk etmemeye davet eden Ebu Halebiyye, Siyonist işgal devletinin tehcir politikaları karşısında gösterdikleri direnişi de övdü.

Arap ve İslam ülkelerine maddi destek çağrısı

Filistin Parlamentosu'ndaki Kudüs Komisyonu Başkanı, Arap ve İslam ülkelerini Kudüs halkını maddi ve manevi yönden desteklemeye çağırdı."

R. Salah'ın şu önemli açıklamasını da eklemek gerekiyor:

"İsrail zaman ile yarışıyor, on yıl daha böyle giderse Kudüs tamamen Siyonistlerin eline geçecek ve o zaman barış yapılsa bile Kudüs geri alınamayacaktır."

17.01.2010



Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Önceki Makale
Sonraki Makale
Makale Listesi
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:


 
Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Önceki Makale Sonraki Makale Makale Listesi