HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 


Allah'ın kulu Allah'ın rahmetine...

Ömrü boyunca adına (Abdullah Sarımermer) uygun yaşadı, "Allah'a iyi bir kul olmak" için çabaladı. Meşguliyet yüzünden fazla görüşemesek de aramızda sevgi, saygı ve dostluk vardı. Hem Bağdat Caddesi'ndeki evinde hem de Hereke civarındaki yazlığında ortak dostlarımızla nice güzel beraberlikler ve sohbetler olmuştu. Kışlık evdeki son görüşmeyi -geçmiş olsun demek için- ben istemiştim, o da "filan gün olursa bizde dostlarla mutad toplantımız var, onlarla da beraber olusunuz" demişti, ben de memnuniyetle kabul ettim, Prof. M. İbşirli, Yusuf Karaca gibi hocaların da bulunduğu sohbeti her zaman olduğu gibi pür dikkat Abdullah Bey de dinlemiş, değerli sorular ve katkılarda bulunmuştu.

O'nun en değerli ve en şerefli cemaat aidiyeti "İmam Hatipli" olmaktı. Ömrü boyunca bu aidiyete sadık kaldı. Hem çocuklarına dini tahsil aldırdı, hem tahsil yapanlara yardım etti, hem de başta Ensar Vakfı olmak üzere birçok vakıf ve dernekte fiilen hizmette bulundu.

O temizlik, titizlik, ciddiyet, ahde vefa, düzen ve disiplin, mükemmeliyetçilik gibi erdemleriyle İmam Hatip neslinin yüz akı, Müslümanların güzel bir insan örneği idi.

Burs için kimi gönderdi isem geri çevirmedi.

Müslümanların hak ve hürriyetlerini gasp edenlere karşı bir uyarı olarak tertip edilen "elele yürüyüşünde" Anadolu yakasında, Kozyatağı hizasındaki elele Müslümanların arasında Abdullah Sarımermer ve ailesi de vardı. Bir kendini bilmez, yapılan eylemden nefret ettiği için elele tutmuş insanların üzerlerine arabasını sürmüş, tedirginliğe sebep olmuştu; merhum elimi bırakarak arabanın arkasından koşmuş, adeta elleriyle arabayı yakalamak istemiş ve fiili yanında diliyle de gerekeni yapmıştı.

Abdullah Sarımermer gibiler çok değil, bunların kaybı aile yanında cemaatin ve milletin de önemli kaybı oluyor. Allah geride kalanlara hayırlı ömür versin ve milletimizi yeni Abdullahlarla zenginleştirsin.

Biz onu bu dünyada unutmayacağız.

Ömrü boyunca sevdiği Peygamber'i ona şefaat edecek, kulluk ettiği Rahman ve Rahim olan Rabbi de şu anda bulunduğu âlemde ona rahmetiyle muamele edecek, gerçek hayatta gerçek mutluğu tatması için lütuflarda bulunacaktır. Biz böyle umuyor, böyle sanıyor ve bunun için dua ediyoruz, Allah da kullarının zan ve kanaatini boşa çıkarmayacağını vaad ediyor.

24.08.2008



Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Önceki Makale
Sonraki Makale
Makale Listesi
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:


 
Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Önceki Makale Sonraki Makale Makale Listesi