HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 


Dindarlaşmaya karşı

Ülkemiz halkının dindarlaşmasından, ferdin ve toplumun hayatında İslam'ın daha etkili olmasından ürken, bunu istemeyen kesimler işbirliği yaparak 28 Şubat muhtırasına hayat verdiler. Bunlara fırsat veren acemilikler, lüzümsuzluklar olmadı değil, ama bunlar demokrasiyi askıya almak için asla yeterli sebep değildir; asıl sebep dindarlaşmadır.

Bundan önceki birkaç yazıda muhtıranın diğer maddelerini bu anlayış çerçevesinde irdelemiştik, bu yazıda da son üç maddeye bakacağız.

"16- Tarikatların denetimindeki finans kuruluşları ve vakıflar aracılığıyla ekonomik güç haline gelmeleri dikkatle izlenmelidir."

Bu maddeye göre finans kuruluşları ve vakıflar tarikatların denetiminde ve bunlar sayesinde, istenmedik ölçüde dindar olmuş bazı şahıs ve şirketler zenginleşiyor, ekonomik güç haline geliyor.

Bu kadar eğrinin neresini, nasıl doğrultursunuz?

Ellerindeki irtica raporu baştan sona böyle saçmalıklarla dolu idi. Faizsiz finans kurumlarını kast ettikleri anlaşılıyor; bu kurumların sahipleri belli, bunları tarikatların denetiminde görmek körlüktür. Vakıflar da böyledir; elbette tasavvufla ilgili Müslüman şahıs ve grupların da vakıfları vardır, olacaktır, olmalıdır; ama bunlar sayesinde ekonomik güç haline gelmiş rejim karşıtı bir güç yoktur. Bu ülkede Kemalistler, masonlar, hortumcular, Batıcılar... ekonomik güç haline geliyorlarsa ülkenin öz evlatları olan diğer kesimlerin ekonomik güç haline gelmeleri ne hakla engellenmek isteniyor. Ülke menfaati sözkonusu ise bu kesimlerden hangisi bu amaca daha çok hizmet etmektedir?

"17- Laiklik aleyhtarı yayın çizgisi olan TV kanalları ve özellikle radyo kanallarının verdikleri mesajlar dikkatle izlenmeli ve bu yayınların Anayasa'ya uygunluğu sağlanmalıdır."

Rejimin vazgeçilmez nitelikleri cumhuriyet, demokrasi, sosyal hukuk devleti ve laikliktir. Muhtıranın 17. maddesi yalnızca radikal laikliği vazgeçilmez ilke olarak alıyor ve başta "hukuk devleti" olmak üzere diğer nitelikleri yok sayıyor. Eğer böyle olmasaydı, demokratik hukuk devletinde düşünce ve basın hürriyetini nelerin, nasıl kısıtlayacağı bilinir, kanunların suç saymadığı ve savcıların dava açmadığı beyanlar "engellensin" diye talimat verilemezdi.

"18- Milli Görüş Vakfı'nın bazı belediyelere yaptığı usulsüz para transferleri durdurulmalıdır."

Böyle bir vakıf varsa ve belediyelere usulsüz para aktarmışsa devletin denetim ve yargı organları vardır, harekete geçer ve gerekeni yaparlar. Onlar yapmamışlarsa kanuna ve hukuka aykırı bir şey yok demektir ve bu konuların takibi, denetimi askere düşmez.

Sonuç:

28 Şubat yanlış bilgilere dayanarak din özgürlüğünü kısıtlamak için yapılmış bir hukuk dışı darbedir, askerin siyasete müdahalesidir, hiçbir ülke meselesine çözüm getirmemiş, aksine ülkeyi perişan etmiş, büyük zararlara uğratmıştır.

16 Mart 2007
Cuma



Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Önceki Makale
Sonraki Makale
Makale Listesi
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:


 
Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Önceki Makale Sonraki Makale Makale Listesi