HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 


Dindarlaşmaya karşı muhtıra

Türkiye'nin en önemli/büyük problemi, devleti seçilmişlerin yönetmesine izin verilmemesi, başta askerler olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşların seçilmeden, yetki almadan yetki kullanmakta ısrar etmeleridir.

Diyelim ki, ülkede irtica vardır, rejim tehlikeye düşmüştür. Bunun demokrasi yoluyla tamiri mümkün iken asker niçin müdahale eder? Hani "demokrasilerde çare tükenmezdi!"

İrtica tehlikesiyle ilgili hiçbir kesin bilgi ve belge bulunmadığı halde hukuka aykırı olarak demokarsiye ket vuran mahut muhtıranın kalan maddelerine bakalım:

"Cami yapımı gibi istismarlara son verilmelidir."

Cami bir ihtiyaçtır. Bu ihtiyacı, ömründe namaz kılmamış, babasının ve annesinin namazı kılınırken bile kenarda durup seyreden kimseler değil, Cuma ve Bayram namazlarında ıslanarak, donarak dışarıda namaz kılanlar bilir. İstismar niyetle ilgilidir; bu seküler medyumlar niyet okumaktan ne zaman vazgeçecekler?

"10- Pompalı tüfekler kontrol altına alınmalı."

Halkına bu kadar güvenmeyenlerden ne hayır gelir?

"11- İran'ın Türkiye'deki rejimi istikrarsızlığa itmeyi amaçlayan çabaları ..."

Bu hikayeyi yıllardan beri dinleriz. Aslı faslı yok. Türkiye müslümanları İranlı müslümanlardan farklıdır ve bu fark değişmez. Siz gözünüzü açın da ABD ve İsrail'in, ülkemizdeki istikrarı bozmak için neler yaptıklarına bakın.

"12- Yargıyı hükümetin tasarruflarından koruyacak tedbirler alınmalıdır."

Hakimleri ve savcıları birifinge çağırıp kendilerini ayakta alkışlatanlar (alkışlayanlarda kabahat daha büyük ya!) ve talimat verenlerin söylediklerine bak!

"13- Son dönemde Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını hedef alan tahrikler var."

Türk Silahlı Kuvvetlerine yapılacak en büyük kötülük onları darbeye teşvik etmektir ve askerin demokrasiyi kesintiye uğratmasıdır.

"14- İrticai faaliyetlere karıştıkları için TSK'daki görevlerine son verilen subay ve astsubayların belediyelerde istihdam edilmelerinin önüne geçilmelidir."

Aç kalıp eşkıyalık mı yapsınlar? Bunların çoluk çocuğu yok mu? Suçları varsa ceza görürler, görmüşlerdir; ayrıca işsiz ve aşsız bırakma cezası nerede görülmüş. Ayrıca bu kişilerin gerçekten irticaa karıştıklarını ortaya koyarak kamu oyunu tatmin etmek için iki şeyin yapılması gerekir: 1. İrticanın, bir suç olarak hukuki tarifinin yapılması. 2. Askeri mahkemelerin aldığı kararların sivil yargı denetimine açık olması. Bunlar yapılmadıkça suçlamalar ve cezalar milli vicdanda yerini bulamaz.

(Onzekisnci maddeye varamadık, hadi bir yazı daha yazalım).

11 Mart 2007
Pazar



Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Önceki Makale
Sonraki Makale
Makale Listesi
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:


 
Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Önceki Makale Sonraki Makale Makale Listesi