HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 


İzin İstiyorum

16 Aralık'ta bir ay kadar sürecek bir ibadet yolculuğuna çıkacağım. Yeni Şafak'ın yayın hayatına ayak bastığı günden itibaren kesintisiz yazdım. Allah izin verirse 75 yaşıma kadar da bu formatta yazmaya niyetliyim (Kaç yıl kaldığı sır olsun).

Bir ay da olsa, her yazımın başına oturduğumda kendilerini karşımda hissettiğim; sevdiğim, saydığım ve çekindiğim okuyucularımdan ayrı kalacağım. Ben cümlemiz için dua edeceğim, sizlerden de dua beklerim.

Allah'tan niyazım, bu bir ay içinde de oralarda huzurumu bozacak, manevi neşemi karartacak bir olayın olmaması, bir haberin bize ulaşmamasıdır.

En azından ikinci meşrutiyetten beri yazılanlara bir göz attığımızda bazı ana konuların, temel meselelerin hiç değişmediğini, taraflarının, argümanlarının ve kavgalarının hep bulunduğunu görüyorum. Bu bir ay içinde de -Allahu a'lem- çok bir şey değişmeyecek, yine kısır çekişmeler, yine ortak değerlerin yerine farklılıkların vurgulanması, yine küçüğün büyütülmesi, büyüğün küçültülmesi, yine ferdin veya gurubun çıkarlarının, kamunun ve davanın çıkarlarına üstün tutulması.. sürüp gidecek. Kültür ve maarif politikamızı kökten değiştirmedikçe bu hep böyle olacak.

Cumhurbaşkanı, TÜSİAD, YÖK gibi kurum ve kuruluşlar "eğitimin laiklik temeli üzerinde yürümesi" ilkesine dayanarak dindarlaşma ve ahlak eğitimine cephe alacaklar. Laikliği dinsizlik, sekülerleşme ve ahlakın izafileşmesine (yozlaşmasına) araç kılarak yollarına devam edecekler.

Dilerim bir musibetle değil, bin nasihatla aklımızı başımıza toplar, yolun doğrusuna çıkarız!

17.Aralık.2006
Pazar



Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Önceki Makale
Sonraki Makale
Makale Listesi
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:


 
Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Önceki Makale Sonraki Makale Makale Listesi