HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 


İnsan-şeytanlar

Dini kaynaklardan öğrendiğimize göre normal/sıradan insanların göremedikleri şuurlu bir varlık türü daha vardır ki, bunlara şeytan denir. Yine görülmeyen şuurlu varlıklar olan meleklerden şeytanları ayıran en önemli fark, şeytanların insanları Allah rızasına uygun yoldan ve hayat tarzından saptırmak için çalışmaları, meleklerin ise insanlara, Allah rızasına uygun davranmaları konusunda yardımcı olmalarıdır.

Şeytanlar iki çeşittir; biri cin asıllı şeytanlar ki, işte bunlar gözle görülmezler, diğeri insan-şeytanlar ki bunlar diğer insanlarla aynı yaratılış ve beşer özelliklerini taşımaktadırlar, ancak ruhlarını şeytana satmış, şeytana uymuş, şeytanın vazifesini görev edinmişlerdir.

İlgili naslardan anlaşıldığına göre ezan okunurken şeytanlar bundan rahatsız olurlar ve işitmemek için sesin gelmediği yere kadar kaçarlar. Kur'an okunurken bundan da rahatsız olur, ilim, Kur'an ve zikir meclislerinden uzak durur, bunların yok olmasını isterler. İbadet ve tâatında daim olan, insanlara iyilik etmek için çırpınan, her türlü kötülükten uzak durmak için elinden geleni yapan (cihad eden) müminlerden hiç hoşlanmaz, bir gafletlerini, zaaflarını, gevşek yanlarını yakalayarak onları yoldan çıkarmak için pusuda beklerler...

Aynı ülkeyi ve sosyal hayatı paylaştığımız insanlara bakıyorum; inananları var, inanmayanları var, inanıp da amel etmeyenleri (dine uygun yaşamayanları) var, edenleri var, inanmadığı veya amel etmediği halde kendisinden bu konuda farklı olanlardan rahatsız olamayanları, onları engellemek gibi bir düşünceye sahip olmayanları var, olanları var. İşte bu sonuncular "insan-şeytanlar"dır, cin şeytanlarıyla -bilerek, bilmeyerek- işbirliği yapmakta, vazifelerini yerine getirmek için her fırsatı değerlendirmektedirler. Aradaki benzerlik, bilenler ve inananlar için hiç de şaşırtıcı değildir; insan şeytanlar da.

Ezan sesinden rahatsız olur, duymamak için tedbirler alırlar.

Kur'an'dan rahatsız olur, onun okunduğu yere gelmezler.

İnancından dolayı örtünenlerden rahatsız olur, onların örtüsünü açmak için uluslararası çalışırlar.

İmam Hatip Okullarından ve din derslerinden nefret eder, bunları kapatmak ve kaldırmak için dışarıdaki yoldaşlarıyla işbirliği yaparak çalışırlar.

Dinin haram kıldıklarından uzak durmaya çalışan dindarlara nefretle bakar, mümkün olsa vücutlarını ortadan kaldırmak ve hepsini Akdeniz'e dökmek isterler.

Dindar olan veya öyle görünen kimselerin günaha ve hataya düşmelerinden memnun olur, bunu etrafa yayar, kötü önekleri genelleştirir, duruşlarını meşrulaştırmak için bunları kullanırlar.

Başta cinsel arzu (şehvet) olmak üzere insanoğlunun bütün zaaflarını en geniş ölçüde tatmin edebilmeleri için modernlik ve özgürlük adına meşruiyet alanları açar, dini ve ahlaki değerleri aşındırırlar.

Demokrasiden ve din özgürlüğünden hazzetmezler, dini ve dindarlaşmayı kontrol altına alan/engelleyen laikliği ön planda tutarlar...

Sevgili Peygamberimiz (s.a.), cin şeytanlarının şerrinden kurtulmak, bunları engellemek için güçlü iman, samimi ibadet ve Allah'a dayanıp güvenme yanında "Âyetü'l-kürsî", "Felak ve Nâs", "Fâtiha" ve bazı dualar okumamızı tavsiye ediyorlar.

İnsan şeytanlarının kötülüklerini engellemek için de onlara ıslah ve hidayetleri için dua etmemiz, kötülüklerine iyilikle karşılık vermemiz, akıl ve ilim nasıl gerektiriyorsa öyle ilişki kurmamız, etkili sözlerle öğüt vermemiz ve müminlere yakışan edep, insaf ve şefkat erdemleri çerçevesinde onlarla tartışmamız öğütleniyor.

3 Kasım 2006
Cuma



Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Önceki Makale
Sonraki Makale
Makale Listesi
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:



Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Önceki Makale Sonraki Makale Makale Listesi