HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 


Alimler Bildirisi (Hizbullah'ın Yanında İsrail'e Karşı)

İçlerinde Hurşid Ahmed, Gannûşî, Fethî Yeken gibi ülkemizde de tanınan kişilerin bulunduğu Arap ve İslam ülkelerinden 170 civarında Müslüman alim, siyaset ve fikir adamı, İsrail saldırılarına karşı Lübnan ve Filistin'in yanında olduklarını beyan eden bir bildiri yayınladılar. İslam ülkeleri yöneticilerinin derin ve üzücü sessizliği, hatta bazılarının cılız da olsa, Hizbullah karşısında İsrail'den yana tavır almaları Müslümanların kanını dondurmuş idi, bu bildiri ve benzeri diğer açıklamalar ise yüreklere su serpti. Dikkatlerden kaçmış olacağını düşündüğüm için bildirinin özünü bozmadan bir özetini sunmayı gerekli gördüm; çünkü bu bildiri yalnızca gelip geçici bir olay ve onun tarafları karşısındaki tutumla ilgili olmayıp, İslam'ın ve Müslümanların ötekine karşı tavır ve tutumları ile bu dünyada yüklendikleri misyon hakkında da önemli bir belge niteliği taşıyor. Biz aşağıda ismi geçen İslam Ümmetinin alim, davetçi, düşünür, siyasetçi ve aydınları olarak Lübnan ve Filistin'de yaşanan olaylarla ilgili olarak sorumluluğumuzun bir gereği ve tarihe tanıklık etme adına bu bildiriyi sunuyoruz:

Bizler öncelikle Arap ve İslam halklarımıza, çeşitli cemiyet ve kuruluşlarımıza, sonra Arap ve İslam ülkelerinin yöneticilerine, özgür ülke halklarına ve yöneticilerine, en son olarak da birtakım şeytani emeller uğruna dünyayı yakıp yıkmaktan çekinmeyen İsrail ve Amerika ile onların işbirlikçilerine ve uşaklarına sesleniyoruz:

1- Bizler, haksız saldırı ve işgale karşı direnen Lübnan ve Filistin halkına tam ve mutlak desteğimizi ilan ediyor ve tüm Müslüman halklarını Lübnan ve Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya, mümkün olan tüm yolları kullanarak maddi ve manevi olarak onlara yardım etmeye, destek vermeye ve bu konuda dini ölçüleri yerine getirmeye çağırıyoruz.

Şu an zulmün, katliamın, sürgün ve kuşatmanın en merhametsiz türlerine maruz kalan Filistin ve Lübnan halklarına yardım etmek en öncelikli bir farizadır. Her iki halk da bu kahramanca direnişiyle aslında dinin ve ümmetin mukaddesatını, kişilik ve kimliği ile yakın ve çıkarlarını savunmaktadır. Bizler Filistin ve Lübnanlı kardeşlerimizi selamlıyor, onlara düşman karşısında sabır, sebat ve zafer diliyoruz. Cenabı Hakkın şu kavlini hatırlatıyoruz: (Gerektiğinde savaşmayı ve direnmeyi emreden Hacc, 39, Nisa, 104, Tevbe, 14 âyetleri zikrediliyor.)

2- Bizler ümmetin tüm kesimlerini, hiçbir istisna yapmaksızın kendisini yok etmek isteyen düşmana karşı gayretlerini birleştirmeye, saflarını sıklaştırmaya, ihtilaf ve çekişmeleri bırakmaya çağırıyoruz. Şu an düşman mezhep ve meşrebine bakmaksızın ümmet olarak hepimizi hedef almış durumdadır. Irak topraklarında yaşanan kör mezhep çatışmalarını başka alanlara taşımak caiz değildir. Doğru olan fitneyi çıkış mahalline hapsetmek ve orada yok etmektir. Halk ve idareciler nezdinde birliği sağlamak zorundayız. Olayların vahametini kavramalı ve bilinçli olmalıyız. Meşru tüm vasıtaları kullanarak ümmetin değişik taife ve kesimleri arasındaki ayrılıkları gidermeye çalışmalıyız. Yüce dinimiz ve ali çıkarlarımız bize düşmanla çarpışma anında gücümüzü kıracak, düşmanın işini kolaylaştıracak, durumu aleyhimize çevirecek her tür tefrikayı yasaklamaktadır. (Burada Müslümanları birliğe çağıran ve tefrikayı yasaklayan bazı âyetler naklediliyor: Enbiya, 92, Saf, Enfal, 46).

3- Arap ve İslam ülkelerinin yöneticilerini halkları ve gelecekleri konusunda Allah'tan korkmaya, Dinleri ve Rableri ile barışmaya, Allah'tan başka her türlü bağımlılıktan ve tabiiyetten kurtulmaya, işgalci düşmana güvenmekten kaçınmaya, düşmanın ve şer güçlerin baskılarına boyun eğmemeye çağırıyoruz:

Hak Teala şöyle buyurdu: "Allah, yalnız sizinle din uğrunda savaşanları, sizi yurtlarınızdan çıkaranları ve çıkarılmanız için yardım edenleri dost edinmenizi yasaklar. Kim onlarla dost olursa işte zalimler onlardır." (Mümtehine, 9) (Devamı gelecek yazıda)

18 Ağustos 2006
Cuma



Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Önceki Makale
Sonraki Makale
Makale Listesi
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:



Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Önceki Makale Sonraki Makale Makale Listesi